1. Početna
  2. Kultura
  3. Ovogodišnji operski bal u Beču imaće i humanitarni karakter

Ovogodišnji operski bal u Beču imaće i humanitarni karakter

Foto:Wiener Staatsoper/ Michael Pöhn

Beč – Kao društveni vrhunac balske sezone 65. Bečki operski bal biće održan 16. februara 2023. godine u Državnoj operi nakon dve godine pauze uslovljene pandemijom koronavirusa.

U programu će učestvovati Bečki državni balet, orkestar i baletska akademija Državne opere, scenski orkestar Državne opere, plesna škola, solisti Kamila Nilund (sopran), Andreas Šager (tenor) i Lidija Baih (violina).

Izvodiće se dela Karla Rosnera, Ludviga van Betovena, Frederika Šopena, Johana Štrausa sina, Franca Lehara, Jozefa Lanera i Roberta Štolca.

Među 5.000 gostiju iz zemlje i inostranstva okupiće se kulturni, politički i privredni predstavnici. Bal se odvija u vremenu potpuno novih izazova, pa će prvi put do sada poslati jasnu poruku društvene odgovornosti i solidarnost.

U saradnji sa državnom televizijom ORF i partnerima poput Karitasa, Austrijskog Crvenog krsta i drugih humanitarnih organizacija Operski bal će omogućiti veliku humanitarnu akciju pod nazivom „Austrija pomaže Austriji“.

Sredstva koja će se prikupljati su namenjena ljudima u zemlji kojima je neophodna pomoć. Cena karte iznosi 350 evra, a od svake prodate karte će 35 evra biti izdvojeno za humanitarnu akciju, kao i deset odsto od prometa gatsronomskih usluga. Donacije će se prikupljati i na licu mesta tokom cele večeri, saopšteno je iz Predstavništva Grada Beča u Beogradu.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…

Preporučujemo…