Ovogodišnja ENTER konferencija sa posebnim osvrtom na profesionalne rezultate i doprinosu žena u IT oblasti

ENTER konferencija

Beograd, 19. mart 2019. – Ovogodišnja ENTER konferencija donosi aktuelnosti iz web developmenta, projektnog menadžmenta i karijernog razvoja u informacionim tehnologijama (IT), sa posebnim osvrtom na profesionalne rezultate i doprinosu žena u ovim oblastima.

Konferenciju organizuje udruženje građana Spacevent u saradnji sa međunarodnom mrežom ACM (Assosiation for Computing Machinery).

Koji su trenutni trendovi u web developmentu? Kako poboljšati performanse svog tima kao projektni menadžer? Kako započeti karijeru u IT industriji? Koja su znanja i veštine potrebne za određene pozicije?

Na ova i mnoga druga pitanja odgovoriće nam predavači i panelisti treće po redu ENTER konferencije koja će se održati 17. i 18. aprila u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu.

Konferencija je prilagođena programerima, menadžerima, svima koji su u procesu prekvalifikacije i studentima završnih godina tehničkih fakulteta.   

Rezervacija mesta se vrši putem sajta ENTER konferencije.

Predavanja i panel diskusije na ovogodišnjoj konferenciji podeljene su u četiri programske celine. Tokom Tech Talks predavanja  učesnici će moći da se informišu o novinama u React ekosistemu, JS bibliotekama i frejmovima, razvoju aplikacija upotrebom Kotlina, dok će se u okviru  Management Talks-a govoriti o agilnim modelima, načinima njihovog izbora, praćenju rezultata primene i razvoja timova kroz edukaciju.

Career Talks obuhvatiće planiranje razvoja karijere i njene faze, prednosti i nedostatke rada u određenim tipovima kompanija, potrebnim znanjima i veštinama za različite pozicije u IT-iju. Predavanja i panel diskusije biće smeštene u popodnevnim satima 17. aprila.

U okviru konferencije, 18. aprila biće održane praktične hands-on” radionice tokom kojih će učesnici imati priliku da nauče nove veštine na teme poput pripreme i procesa razgovora za posao, kodiranja, pravljenja WordPress sajta i druge.  

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…

Balkaton
Događaji, IT

RCC: Otvorene prijave za treći Balkaton

_______
Sarajevo, 06. maj 2022. – Prijave za takmičenje za najbolje digitalne ideje i rešenja sa Zapadnog Balkana, Balkaton, otvorene su do 24. maja. Nagrade se dodeljuju u pet kategorija. Nagradni…