Otvorene su prijave za novu generaciju polaznika i polaznica Škole ekonomskih i socijalnih prava

radionica

Beograd – A 11 – Inicijativa za ekonomska i socijalna prava  poziva zainteresovane da se prijave za učešće u trećoj Školi ekonomskih i socijalnih prava. 

Prijave su otvorene do 10. novembra 2022. godine.

Poziv je otvoren za polaznike i polaznice koji su zainteresovani za pitanja socijalne pravde, diskriminacije, ekonomskih i socijalnih prava i žele da nauče kako da se borite za unapređenje ovih prava u Srbiji.

Škola ekonomskih i socijalnih prava je deo redovnog programa obrazovanja za ekonomska i socijalna prava koje od svog osnivanja sprovodi Inicijativa A 11.

Za prijavu je potrebno, na adresu: office@a11initiative.org, sa naznakom „Prijava za Školu ekonomskih i socijalnih prava – 2022“, dostaviti svoju biografiju i kratko pismo u kom ćete objasniti svoju zainteresovanost za pohađanje Škole ekonomskih i socijalnih prava (ne dužu od 300 reči).

Poznavanje engleskog jezika je poželjno zbog materijala koji će se koristiti tokom trajanja Škole, ali nije neophodno. Takođe, Škola će pored polaznika i polaznica iz Srbije, okupiti i one koji dolaze iz regiona, a predavači će dolaziti iz akademske zajednice, iz Inicijative A 11 i iz partnerskih organizacija iz Srbije i inostranstva.

Predavanja će se odvijati jednom nedeljno, a prvi i poslednji modul će biti održani uživo, dok će ostala predavanja biti organizovana onlajn, preko Zoom platforme, kako bi se olakšalo učešće polaznika koji žive van Beograda.

Prvi modul će biti održan 25. i 26. novembra 2022. godine, a troškove prevoza i smeštaja pokriće Inicijativa A 11.

Škola traje do februara 2022. godine, a u dogovoru sa polaznicima i polaznicama i u zavisnosti od interesovanja, biće organizovane i naknadne radionice, diskusije i predavanja.

Program Škole će polaznicama pružiti mogućnost da se bliže upoznaju sa osnovnim načelima na kojima se zasnivaju ekonomska i socijalna prava, njihovim mestom u sistemu zaštite ljudskih prava na univerzalnom i regionalnom nivou, te o različitim načinima borbe za njihovu zaštitu i unapređenje.

Između ostalog, baviće se temama rastuće društvene nejednakosti, siromaštva, socijalne isključenosti, diskriminacije manjinskih i marginalizovanih zajednica, kao i uticaja novih tehnologija i ekonomske politike na ostvarivanje ekonomskih i socijalnih prava.

Pored toga, na konkretnim pitanjima koja se tiču prava na socijalnu zaštitu, stanovanje i rad i zapošljavanje, bavićemo se nekim od sistemskih problema u ostvarivanju ovih prava u Srbiji i regionu.

Detaljan program i materijali za pripremu Škole biće dostavljeni polaznicima i polaznicama koji budu primljeni. Prisustvo predavanjima je uslov za dobijanje sertifikata o završetku Škole. Za sva dodatna pitanja, možete pisati na: office@a11initiative.org.

 

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…