Otvorene prijave za regionalnu nagradu Zadužbine Milana Mladenovića

Zadužbina Milana Mladenovića

Beograd, 15. april 2019. – Povodom početka rada Zadužbine Milana Mladenovića najavljeno je da će Zadužbina dodeljivati regionalnu godišnju nagradu koja će nositi ime istaknutog muzičara, pesnika i kompozitora, i vođe kultnog benda Ekatarina Velika.

Rok za prijave je otvoren do 30. juna preko sajta Zadužbine Milana Mladenovića.

Govoreći o razlozima osnivanja Zadužbine Milana Mladenovića, članovi Upravnog odbora Zoran Kostić Cane, Milivoje Petrović-Miško Plavi i advokat Nenad Milovanović objasnili su da je Zadužbina osnovana prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila Milanova majka, Danica Mladenović.

Zadužbina je osnovana sa namerom da se autorska i lična zaostavština Milana Mladenovića sačuva kao celina i da se nameni za kulturne i humanitarne svrhe.

Ciljevi Zadužbine su, između ostalog, da čuva uspomenu na Milana Mladenovića, brine se o objavljivanju njegovih dela i podstiče umetničko stvaralaštvo dodeljujući regionalnu nagradu koja nosi njegovo ime.

Nagrada Milana Mladenovića dodeljivaće se svake godine na dan Milanovog rođenja, (21. septembra), za muzičko delo od izuzetne umetničke vrednosti. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 2000 EUR.

Članovi prvog žirija za dodelu Milanove nagrade su Zoran Kostić Cane, Vasil Hadžimanov i Aleksandar Žikić.

Milanova Nagrada je regionalna i pravo da konkurišu za nju imaju autori sa teritorija svih bivših jugoslovenskih republika, za delo objavljeno između 30. juna prethodne godine i 30. juna tekuće godine, bez posebnih žanrovskih ograničenja.

Predloge dela koja konkurišu za nagradu mogu podnositi autori, izdavači ili organizacije.

Najavljeno je i da će, do kraja godine, Zadužbina objaviti i re- izdanje albuma „Angel’s Breath“ (1994) koji je Milan snimio sa Mitrom Subotićem Subom u Brazilu, kao i re-izdanje kompilacije „Kao da je bilo nekad“ (2002) na kome su poznati muzičari interpretirali pesme EKV.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…