Otvorene prijave za projekat “Novi lideri“

Beograd, 18. april 2017. – ''Novi lideri“ je projekat studentske organizacije AIESEC koji se realizuje od 2006. godine. Sastoji se iz jednodnevnih konferencija (Lead Up događaja) širom gradova Srbije i završne konferencije u Beogradu.

Cilj projekta je da mlade širom Srbije podstakne da postanu aktivni članovi društva i utiču na pozitivne promene u svom okruženju.

„Ideja. Inicijativa. Inspiracija.“ je slogan koji opisuje put razvoja jednog lidera. Ideja je početak samog razvoja, inicijativa je neophodna da bi došlo do pozitivne promene, a inspiracija je ono što jedan lider ostavlja drugima kao podsticaj. Ove godine bavimo se značajem omladinskog aktivizma i postavljamo pitanje: “Zašto čekaš druge? Samo zvezde padaju sa neba.

Lead Up događaje organizujue se u 9 gradova Srbije, Subotici, Novom Sadu, Šapcu, Čačku, Zaječaru, Jagodini, Kragujevcu, Novom Pazaru i Leskovcu. Posetioci će imati  priliku da čuju uspešne priče ljudi koji su učinili nešto za svoju lokalnu zajednicu i istakli se kao lideri u određenoj oblasti. Oni će se potruditi da otklone sve dileme koje mladi imaju kada krenu da razmišljaju o rešenju nekog problema i da pruže inspiraciju učesnicima.

U Čačku, Zaječaru, Novom Pazaru i Leskovcu pridružiće se Social Impact Award. Oni će držati radionice i pozvati sve učesnike da se prijave za njihovo takmičenje u idejama za pokretanje socijalnih preduzeća.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…