Otvorene prijave za program „Kako ja vidim mir“

Foto: yihr.rs

Beograd – Inicijativa mladih za ljudska prava saopštila je da su, do 6. novembra 2023. do 15 časova,  otvorene prijave za učešće u programu „Kako ja vidim mir“.

Kako ja vidim mir” program namenjen je mladima od 15 do 30 godina, i održaće se od 14. do 17. novembra 2023. godine u Beogradu.

Program „Kako ja vidim mir” omogućiće mladima iz regiona da podele svoja razmišljanja o procesu pomirenja u post-jugoslovenskim društvima, aktivizmu i ratnoj prošlosti.

Program će se održati u Beogradu tokom rođendanske nedelje Inicijative mladih za ljudska prava, a mladi iz Srbije će imati priliku i da razmene iskustva ili da možda i po prvi put upoznaju svoje vršnjake i vršnjakinje iz regiona.

Ideja programa je da uključi perspektive mladih iz Srbije o izgradnji mira tako što će njihova viđenja i predlozi postati deo interaktivne postavke koja će biti predstavljena u Endžio habu, u Beogradu.

Tokom realizacije programa, kako navode organizatori, mladi će imati priliku da podele svoje viđenje borbe protiv nacionalizna, kao i šta ih inspiriše da razmišljaju o miru u regionu, ličnu priču priču ili bilo šta drugo što smatraju relevantnim za proces izgradnje mira.

Inicijativa mladih za ljudska prava posebno ohrabruje mlade aktiviste/kinje iz različitih oblasti, čiji su radovi ili stvaralaštvo inspirisani mirovnim aktivnostima ili pružanjem otpora narativima, kojima se produbljuju konflikti, da se prijave.

Tokom programa izabrani mladi aktivisti i aktivistkinje iz Srbije imaće priliku da se povežu sa svojim vršnjacima i vršnjakinjama iz regiona i da zajedno rade na prevazilaženju pretnji sa kojima se njihova društva danas suočavaju.

U sklopu programa mladi će prisustvovati i konferenciji koja će se baviti pitanjima iz prošlosti, ali i novim oblicima solidarnosti u regionu i evropskom perspektivom regiona.

Prijave se vrše putem onlajn formulara. U formularu postoji posebna sekcija da svoje ideje i predloge na temu „Kako ja vidim mir” podelite sa organizatorima. Vaši radovi mogu biti u formi fotografije, pesme, videa, ili bilo kog drugog kreativnog izraza.

Troškove prevoza, smeštaja za učesnike i učesnice van Beograda, kao i hrane za sve učesnike/ce programa pokrivaju organizatori.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…