Otvorene prijave za novi ciklus Akademije novinarstva „Mladi i mediji“

Konkurs BOŠ
Foto: Dijalog Net

Beograd – Beogradska otvorena škola poziva novinare i novinarke da se prijave za novi ciklus Akademije novinarstva „Mladi i mediji“.

Prijave su otvorene do 22. decembra 20203. u 15h.

Cilj programa je poboljšanje praktičnih veština izveštavanja, upoznavanje sa istraživačkim novinarstvom, uvođenje novih tehnika u rad mladih novinara i novinarki, ali i podsticanje međusobnog umrežavanja i saradnje.

Na predavanjima će učesnici i učesnice imati priliku da uče od profesionalaca iz priznatih srpskih redakcija – NIN-a, KRIK-a, CINS-a, N1, BBC-ja na sprskom, RTV-a i mnogih drugih.

Uslovi za prijavu su da su svi kandidati i kandidatkinje već angažovani u medijima, kao i da imaju najviše 35 godina.

Biće obrađene teme poput korišćenja naprednih tehnika i alata u novinarstvu, istraživačkog novinarstva, mobilnog novinarstva, novinarske forenzike, ali i upotreba novih formi – veštačke inteligencije, vizualizacije podataka, podkasta i drugih.

Osim predavanja, polaznici i polaznice će, uz podršku mentora – medijskih stručnjaka i stručnjakinja iz najeminentnijih domaćih medijskih kuća, biti u prilici da kreiraju sopstvene medijske proizvode za koje su organizatori pripremili vredne novčane nagrade: 2000 evra za prvo mesto, 1500 za drugo i 1500 evra za treće mesto.

Detaljnije informacije o pozivu nalaze se na sledećem linku.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…