Otvorene prijave za FEMUS 2017

Subotica, 04. januar 20147. –  Udruženje ''Electe“ Subotica saopštava da su otvorene prijave za FEMUS 2017.

Femus  je festival umetničke muzike internacionalnog karaktera, koji okuplja učenike i profesore nižih i srednjih muzičkih škola iz Srbije i inostranstva. FEMUS 2017 otvara ovogodišnju koncertnu sezonu u Subotici.

FEMUS 2017. organizuje Udruženje „Electe“ Subotica, a održava se 24-26. februara 2017. godine na Učiteljskom fakultetu na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici (Štrosmajerova 11, Subotica).

Kako navode organizatori, pored istaknutih muzičkih pedagoga i solista, festival promoviše i mlade, još neafirmisane umetnike, koji poseduju potrebne kvalitete i umetničku kreativnost.

Pravo učešća u takmičarskom delu programa imaju učenici nižih i srednjih muzičkih škola iz zemlje i inostranstva, koji će moći da se takmiče u tri discipline: flauta, klarinet i saksofon.

Ove godine će pored takmičarskog dela programa, u sklopu Festivala FEMUS biti organizovani koncerti vrhunskih umetnika iz zemlje i inostranstva.

Na završnom koncertu FEMUS 2017, koji će biti održan 26. februara, subotičkoj publici predstaviće se najbolji takmičari, a žiri će izabrati prvo, drugo i treće mesto festivala.

Pored nagrada za učesnike, organizator je predvideo i nagrade za najbolje pedagoge i najbolje korepetitore o kojima takođe stručni žiri donosi odluku.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…