Otvorene prijave za Evropsku nedelju mladih u okviru programa Erasmus+

Konkurs Evropska komisija

Brisel, 16. maj 2020. – Evropska komisija je objavila poziv za podnošenje predloga projekata za Evropsku nedelju mladih u okviru programa Erasmus+.

Rok za podnošenje predloga projekata je 28. jul 2020.

Budžet inicijative je 5 miliona evra i cilj je podržati mreže organizacija za mlade koje deluju na lokalnom nivou širom Evrope.

Pandemija koronavirusa odvojila je mlade od njihovih prijatelja, kolega i uobičajenih svakodnevnih aktivnosti. Mladi su suočeni i s nesigurnostima u pogledu mogućnosti zapošljavanja, društvenog života i slobodnog vremena. Organizacijama za mlade potrebna je podrška pri savetovanju i izradi smernica za mlade u ovom kriznom razdoblju kako bi im se pomoglo da steknu životne veštine i pripreme se za budućnost.

Više informacija o odgovoru programa Erasmus+ na trenutnu krizu možete pronaći ovde i ovde.

Pandemija COVID-a 19 ugrožava društvene i ekonomske izglede mladih. Organizacije za mlade moraju im pomoći, sada i u budućnosti. Sektor za mlade može pokrenuti pozitivne mere i biti deo održivog dugoročnog oporavka. Cilj poziva koji smo objavili je podrška organizacijama za mlade kako bi mogle preuzeti aktivnu ulogu u pogledu učešća i solidarnosti, u skladu s izazovima povezanima s digitalnim veštinama i zelenim načinom života”, izjavila je Marija Gabrijel, komesarka EU za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade.

Ovaj je poziv namenjen organizacijama civilnog društva za mlade od kojih se očekuje da predlože projekte u koje je uključeno najmanje pet partnera iz pet različitih zemalja koji su sposobni mobilisati mlade u partnerstvima u zemljama akterima programa Erasmus+.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…