Otvorene prijave za drugi regionalni konkurs za nagradu “Milan Mladenović”

Milan Mladenović

Beograd, 01. jun 2020. – Zadužbina Milana Mladenovića objavila je novi regionalni konkurs za nagradu “Milan Mladenović” za koju mogu da konkurišu autori sa prostora bivše Jugoslavije muzičkim delom sa rečima, na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika.

Konkurs je otvoren do 30. juna 2020. godine, a dobitnika druge po redu nagrade odabraće žiri u sastavu: Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi.

Dela koja konkurišu za nagradu treba da budu objavljena između 30. juna 2019. godine i 30. juna 2020. godine.

Objavljenim delima će se smatrati ona koja su od strane autora ili drugog lica sa njegovom dozvolom, trajno učinjena pristupačnim javnosti putem nosača zvuka ili putem minimalno dve platforme digitalne distribucije (Deezer, iTunes, Spotify, Bandcamp, YouTube, Tidal, Mixcloud, Soundcloud i slično).

Prijave dela koja konkurišu za nagradu mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači preko sajta Zadužbine Milan Mladenović između 1. i 30. juna 2020.

Novčani iznos nagrade je 2.000 evra.

Prijava na konkurs sadrži i saglasnost podnosioca prijave da Zadužbina može objaviti prijavljeno delo na kompilaciji finalista iz člana 10 Pravila o dodeljivanju Nagrade Milan Mladenović, u slučaju da prijavljeno delo uđe među 12 najbolje plasiranih na konkursu.

Ukoliko žiri oceni da nema prijavljenih dela sa vrednostima koje podrazumeva nagrada “Milan Mladenović”, ona neće biti dodeljena ove godine.

Nagrada “Milan Mladenović” ustanovljena je radi podsticanja muzičkog stvaralaštva koje krase osobine svоjstvene umetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića, frontmena Ekatarine Velike.

Nagrada se dodeljuje svake godine na dan Mladenovićevog rođenja, 21. septembra, za muzičko delo sa rečima od izuzetne umetničke vrednosti.

Nagrada je prvi put dodeljena 2019. godine, a dobitnik je beogradski bend Artan Lili – za kompoziciju “D.E.P.R.A.”

Nagrada je svečano uručena u Narodnoj biblioteci Srbije na rođendan legendarnog beogradskog i jugoslovenskog muzičara Milana Mladenovića (1958-1994), frontmena Ekatarine Velike.

U užem izboru bilo je ukupno 12 bendova, koji su odabrani na osnovu javnog konkursa.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…