Otvorene prijave za četvrtu „Školu političkog i izbornog sistema“

seminar

Niš – Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) poziva zainteresovane kandidate i kandidatkinje da se prijave za četvrtu “Školu političkog i izbornog sistema” koja će biti održana se od 25. – 27. novembra u  Valjevu.

Rok za prijavu  je utorak, 15. novembar 2022. godine do 23:59 časova.

Škola političkog i izbornog sistema“ je namenjena predstavnicima i predstavnicama političkih partija, organizacija civilnog društva, studentima i studentkinjama, aktivistima i aktivistkinjama, kao i novinarima i novinarkama.

NKD  organizovaće šest trodnevnih „Škola“ širom Srbije, u nastojanju da predavači polaznicama i polaznicima pruže inovativna teorijska i praktična znanja u oblasti političkog i izbornog sistema, političkog organizovanja i decentralizacije.

Prva je održana početkom juna u Beogradu, druga u septembru u Sremskoj Kamenici, treća u Novopazarskoj Banji u oktobru,  a naredna, četvrta,  održaće se u Valjevu krajem novembra.

Po završetku, učesnice i učesnici će steći znanja i veštine koje će u budućnosti moći da primene u okviru svojih političkih stranaka, pokreta, organizacija civilnog društva i/ili kroz unapređenje medijskog izveštavanja o političkim pitanjima.

Program i predavače četvrte „Škole političkog i izbornog sistema“ možete pronaći na sledećem linku.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…