Otvorene prijave za Beogradski model EU – BEUM 2016

Beograd, 17. avgust 2016. – Konkurs za prijave za  Beogradski Model EU – BEUM 2016, službeno je otvoren i traje do 15. septembra, saopštio je je danas organizacioni tim, navodeći da će BEUM okupiti 300 perspektivnih mladih lidera iz 50 zemalja sveta, koji će se baviti rastućim globalnim problemima i zajedno raditi na njihovom rešavanju.

”Duboko zabrinuti za stanje u kojem se nalazi Evropa, tema naše ovogodišnje konferencije je: ''Evropa u krizi'', koja će obuhvatiti više aktuelnih problema poput zaštite državnih granica, zaštite ličnih  podataka i Bregzita”, navodi se u saopštenju.

Konferencija će se održati u Skupštini Srbije, od 26.do 30. oktobra, simulirajući rad četiri najvažnije evropske institucije.

Pored tih institucija, studenti će imati priliku simulirati uloge novinara i lobista, a u planu su i zanimljivi društveni događaji.

Šesto izdanje projekta organizuje Organizacija BEUM, u saradnji sa Skupštinom Srbije, Gradom Beogradom, Kancelarijom za mlade Grada Beograda i Centrom za međunarodnu javnu politiku.

Želimo mladim ljudima dati šansu da glasno iznesu svoje mišljenje i pokušaju uticati na trenutno stanje i njegovo rešavanje”, navode organizatori.

Aplikacije se, kako je navedeno, ocenuju odmah po prijavi, pa će se na isti način dodeljivati uloge za konferencije, a prijavni formular nalazi se ovde.  

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…