1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Otvorene prijave u okviru konkursa „Razvojni grantovi – Sistematična rešenja u zajednici“

Otvorene prijave u okviru konkursa „Razvojni grantovi – Sistematična rešenja u zajednici“

Konkurs NKD

Niš, 20. jul 2022. – Otvorene su prijave za podršku do devet građanskih inicijativa koje su usmerene na realizaciju aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje zajednica u oblasti vladavine prava i kulturne raznolikosti.

Kroz projekat „Lokalni poziv za EU“ Nacionalna koalicija za decentralizaciju, sa partnerima Grupom 484 i Fondacijom „Jelena Šantić“ a uz finansijsku podršku Evropske unije pruža podršku autentičnim lokalnim inicijativama koje će raditi na unapređenju svojih zajednica u oblastima vladavine prava i kulturne raznolikosti.

Poziv je otvoren u okviru konkursa “Razvojni grantovi – Sistematična rešenja u zajednici” i biće podržano do 9 inicijativa u iznosu od 5.000 do 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Svoju ideju za akciju aplikant može poslati popunjavanjem formulara i slanjem na mail konkurs@nkd.rs sa naslovom Konkurs – Razvojni grantovi – Sistematična rešenja u zajednici.

Konkurs je kontinuirano otvoren i ideju autentične lokalne inicijative mogu poslati stalno, a najkasnije do 1. septembra 2022. godine ili ukupne potrošnje predviđenih sredstava u okviru konkursa opredeljenih u trećoj godini projekta.

Za prijavu projektne ideje potrebno je popuniti i priložiti sledeću konkursnu dokumentaciju:

Procena i odabir ideja se vrši kontinuirano i svi podnosioci ideja će biti obavešteni o rezultatima svojih prijava.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…