Otvorena vrata pravosuđa: Moja prava u slučaju (ne)zakonitog prisluškivanja

priskuškivanje

Beograd, 05. mart 2020. – U okviru projekta “Otvorena vrata pravosuđa” objavljen je praktičn vodič „Moja prava u slučaju (ne)zakonitog prisluškivanja„.

Projekat “Otvorena vrata pravosuđa” realizuje koalicija 12 udruženja koje se bave ljudskim pravima i razvojem demokratije uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Cilj ovog vodiča je da sažeto i razumljivim jezikom pojasni građanima i građankama kako funkcioniše zakonito prisluškivanje u Srbiji.

Internet platforma Otvorena vrata pravosuđa je digitalni portal edukativnog karaktera, kreiran da omogući građanima i građankama lakše informisanje o pravosuđu.

U vodiču su sadržani odgovori na osnovna pitanja, poput – ko sme da me prisluškuje, zašto i pod kojim uslovima, šta to tačno podrazumeva prisluškivanje, kome mogu da se obratim da zaštitim svoja prava ukoliko sam prisluškivan/a ili sumnjam da me prisluškuju.

Da bismo zaštitili svoja prava od mogućih zloupotreba, treba prvo da ih poznajemo, da razumemo zaštitne mehanizme i da prepoznamo institucije koje su nadležne da nam pomognu, navode realizatori projekta “Otvorena vrata pravosuđa”.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…