Otvorena javna rasprava o Zakonu o solidarnom preduzetništvu

Javna rasprava

Beograd, 24. novembar 2021. – Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja poziva predstavnike državnih organa, organizacija civilnog društva, privrednog sektora, stručnjake u ovoj oblasti i druge zainteresovane strane da učestvuju u javnoj raspravi o Nacrtu zakona o solidarnom preduzetništvu.

Javna rasprava će se sprovoditi u periodu od 25. novembra do 16. decembra 2021. godine.  

Program javne rasprave je objavljen na internet stranici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja www.minrzs.gov.rs i na portalu e-uprave.

Tekst Nacrta zakona biće predstavljen na Okruglom stolu pod nazivom „Predstavljanje i diskusija o Nacrtu zakona o solidarnom preduzetništvu”, koji će se u organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja održati prema sledećem rasporedu:

  • Niš, 1. decembar 2021. godine, u periodu od 12h do 13.30
  • Novi Sad, 3. decembar 2021. godine u periodu od 12h do 13.30
  • Beograd, 15. decembar 2021. godine, u periodu od 12h do 13.30

Zainteresovani svoje predloge, sugestije i komentare mogu da dostave Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja elektronskim putem na adresu rad.zaposljavanje@minrzs.gov.rs ili poštom na adresu: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Beograd, Nemanjina 22-24, sa naznakom: „Za javnu raspravu o Nacrtu zakona o solidarnom preduzetništvu”.

Program javne rasprave o Nacrtu zakona o solidarnom preduzetništvu, sa Nacrtom zakona i prilozima objavljen je portalu e-uprave i na internet stranici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Po okončanju javne rasprave Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja analiziraće sve primedbe, predloge i sugestije učesnika u javnoj raspravi i sačiniti izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi o Nacrtu zakona.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…