1. Početna
  2. Društvo
  3. Otvorena javna rasprava o korišćenju obnovljivih izvora energije

Otvorena javna rasprava o korišćenju obnovljivih izvora energije

Beograd – Ministarstvo rudarstva i energetike stavilo je na tronedeljnu javnu raspravu nacrt izmena i dopuna Zakona o korišćenju obnovljivih izvora energije.

Javna rasprava otvorena je do 9. februara 2023. godine.

Kao najvažnije potrebno je izdvojiti predlog da maksimalnu aukcijsku cenu za OIE projekte određuje ministarstvo umesto Agencije za energetiku, što za cilj ima sprečavanje potencijalnog kraha aukcijskog procesa.

Kako je navedeno, zbog problema u inplementaciji Zakona koji je usvojen u aprilu 2021. godine,  u Ministarstvu rudarstva i energetike smatraju da se predloženim izmenama mogu eliminisati problemi i stvoriti uslovi za realizaciju novih OIE projekata i sprovođenje aukcija, a bez ugrožavanja funkcionisanja rada operatora prenosnog sistema i garantovanog javnog snabdevača.

Najčitanije
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…