Otvoren poziv za podnošenje projektnih ideja u okviru programa „Menjaj na zeleno!“

Foto: zazivotnusredinu.bos.rs

Beograd – U okviru petogodišnjeg projekta „Zajedno za životnu sredinu„, objavljen je poziv za podnošenje projektnih ideja.

Rok za podnošenje projektnih ideja je 28. jun 2024. godine do 15 časova.

Kako je saopštila Beogradska otvorena škola, poziv je otvoren za drugi ciklus programa podrške učešću u procesima donošenja odluka i praćenju primene javnih politika iz oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promena – Menjaj na zeleno!

Poziv je namenjen organizacijama civilnog društva i medijima, sa ciljem pružanja podrške organizacijama i medijima da prepoznaju probleme koji se tiču životne sredine u svojim lokalnim zajednicama, podstaknu društvene promena i aktivno uključe građane u procese donošenja odluka.

Očekivani period realizacije projekata je između septembra 2024. i aprila 2025. godine.

Iznos  finansijskih sredstava za koje se može konkurisati je od 8.000,00 do 12.000,00 USD.

Kroz tri faze selekcije, biće odabrano 10 najboljih projektnih ideja kojima će biti obezbeđena kako finansijska, tako i ekspertska i mentorska podrška, uz koju će organizacije i mediji moći da razvijaju svoja znanja i kapacitete.

Tim Beogradske otvorene škole pružiće sve dodatne informacije o Programu podrške Menjaj na zeleno! na onlajn info sesiji 12. juna u 12 časova. Da bi se učestvovalo na info sesiji, potrebno je prijaviti se putem ovog linka.

Opširnije informacije o Programu podrške Menjaj na zeleno!, kao i svim uslovima za učešće mogu se pronaći na sajtu zazivotnusredinu.bos.rs.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…