Otvoren poziv novinarima da se prijave za medijska putovanja u EU

EU granica

Beograd, 08. mart 2020. – Projekat „Puls Evrope – medijske posete EU“ raspisao je poziv za učešće novinara u medijskim putovanjima.

Poziv će biti otvoren tokom čitavog trajanja projekta, s tim što će se lista zemalja ažurirati svaka tri meseca.

Za period april-jul 2020. godine planirano je da se medijske posete organizuju u sledećim zemljama: Nemačka, Hrvatska i Slovenija, Francuska.

Poziv je otvoren za sve medije u Srbiji – nacionalne, regionalne i lokalne, elektronske, štampane i internet – uz uslov poštovanja Etički kodeks i profesionalnih i etičkih standarda.

Novinari koji žele da učestvuju treba da podnesu predlog teme koju bi obrađivali u pojedinačnoj zemlji EU i njen kratak sinopsis, kao i da dobiju dozvolu redakcije-nadležnog urednika za odlazak na putovanje.

Projekat će obezbediti sve troškove putovanja, boravka kao i troškove noinarskog rada u inostranstvu. Prijavni formular dostupan je ovde.

Projekat “Puls Evrope” počeo je u februaru 2020. i trajaće do avgusta 2022. godine. Projekat finansira Evropska unija, a sprovodi Gete institut u saradnji sa Nezavisnim udruženjem novinara Srbije i Centrom za kulturnu dekontaminaciju.

Najmanje 20 poseta medija iz Srbije evropskim zemljama biće organizovano tokom projekta. Medijske posete traju četiri dana tokom kojih novinari realizuju svoje reportaže/priloge.

Učesnici medijskih putovanja dobiće punu organizacionu i logističku podršku projekta tokom medijskih poseta. Osim tih aktivnosti, planirano je organizovanje i nekoliko poseta novinara iz evropskih zemalja Srbiji, kao i više debata o evropskim temama širom Srbije.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…