Otvoren novi konkurs za program “Fondacija našeg kraja”

Konkurs Trag fondacija

Beograd, 10. maj 2022. – Trag fondacija otvara konkurs za program Fondacija našeg kraja – zajednica se pita! sa ciljem da podstakne osnivanje novih lokalnih fondacija u Srbiji.

Konkurs je otvoren do 9. juna 2022. godine do 17 časova.

Program Fondacija našeg kraja osmišljen je kao inkubator za lokalne fondacije, koji će vam pružiti informacije, mentorstvo, poznanstva, a nakon samostalno prikupljenog prvog fonda, i dodatna finansijska sredstva potrebna za formalno osnivanje fondacije i dugoročnu podršku inicijativama u vašem kraju.

Da okupite neformalnu grupu od najmanje troje ljudi koji žive u istom kraju i koji su spremni da zajedno rade na uspostavljanju fondacije putem ovog programa i prijavite se do četvrtka 9. juna 2022. godine do 17 časova popunjavanjem .

Program Fondacija našeg kraja se u Srbiji realizuje uz podršku Mott fondacije.

Lokalna fondacija je način da spojite ljude koji imaju ideje sa onima koji imaju sredstva da ih sprovedu u delo, i to baš tu – u svom okruženju! Osnovati fondaciju nije lako, ali jeste daleko lakše kada imate podršku.

Za sva dodatna pitanja o procesu prijavljivanja i daljem toku programa možete kontaktirati Mariju Mitrović, direktorku za filantropiju i partnerstva  i Vjekoslava Vukovića, koordinatora za filantropiju ili pisati na lokalnefondacije@tragfondacija.org ili na brojeve telefona: 069 202 40 66 (Marija) i 069 222 40 72 (Vjekoslav).

Trag fondacija moli zainteresovane da se  prethodno bliže upoznaju sa programom preko stranice: lokalnefondacije.rs/cesta-pitanja.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…