Otvoren konkurs za za IX generaciju polaznika i polaznica „Evropske škole debate”

debata

Beograd, 12. oktobar 2022. – Informacioni centar Evropske unije i Otvorena komunikacija raspisuju konkurs za devetu generaciju polaznika i polaznica „Evropske škole debate”.

Konkurs je otvoren do 26. oktobra 2022. godine.[/quotes]

Cilj je edukacija srednjoškolaca/-ki i studenata/-kinja o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja. Na konkurs se mogu prijaviti isključivo srednjoškolci i srednjoškolke i studenti i studentkinje sa teritorije Srbije.

Izabrani kandidati i kandidatkinje će pohađati radionice o veštini debatovanja, argumentaciji, javnom nastupu i funkcionisanju Evropske unije, evropskim institucijama kao i procesu EU integracija.

Tri grupe polaznika i polaznica u Beogradu, Nišu i Novom Sadu pohađaće ukupnoosam radionica, od novembra 2022. do februara 2023. Radionice će se održavati uživo jednom nedeljno, svake subote u trajanju od 3 sata.

Predavanja će voditi iskusni treneri i trenerice debatnih veština koji su osvajali nagrade na debatnim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu.

Nakon radionica, polaznici i polaznice će imati prilike da učestvuju u debatnom kampu i javnim debatama širom Srbije.

Prijave se vrše isključivo putem online formulara. Svi podaci koji budu uneti u formular biće korišćeni samo i isključivo za potrebe konkursa i neće biti deljeni sa trećim licima.

Tročlani žiri sastavljen od debatnih trenera vršiće izbor novih kandidata i kandidatkinja Evropske škole debate.

Zainteresovani kandidati i kandidatkinje za sve dodatne informacije mogu se obratiti preko e-mail-a info@euinfo.rs.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…