Otvoren konkurs za Erazmus+ KA3 projekte

Erasmus plus

U okviru KA3 komponente Erazmus+ programa otvoren je poziv za projekte koji treba da podrže osiguranje kvaliteta na evropskom nivou u cilju povećanja transparentnosti i priznavanja veština i kvalifikacija. U ovim projektima mogu da učestvuju institucije iz Srbije.

Projekti ovog poziva mogu da pruže finansiranje za tri teme:

  • Tema A: Povezivanje međunarodnog sektorskog okvira ili sistema kvalifikacija i EQF-a (The European Qualifications Framework for Lifelong Learning) i opis principa osiguranja kvaliteta, mehanizama i mogućih kriterijuma kvaliteta za povezivanje kao i za dodelu kvalifikacija koje iz njega proističu.
  • Tema B: Povezivanje međunarodnih kvalifikacija (jedne ili više) i EQF-a i opis principa osiguranja kvaliteta i mehanizama za dodelu tih kvalifikacije/kvalifikacija.
  • Tema C: Razvoj jednog ili više mogućih evropskih osnovnih profila i njihovo povezivanje sa EQF-om i opisivanje principa osiguranja kvaliteta i mehanizama za dodelu kvalifikacija koje iz njega proističu.

Konkurs je otvoren do 29. februara 2016. godine do 12 časova po briselskom vremenu.

Pravo konkurisanja i učešća imaju međunarodne i nacionalne stručne organizacije ili asocijacije, javna i privatna institucije i organizacije koje su povezane sa nacionalnim okvirom kvalifikacija, socijalni partneri (EU, nacionalni i sektorski), istraživački centri, javna i privatna tela za dodelu kvalifikacija, javne i privatne obrazovne ustanove za obuke, javne i privatne organizacije za osiguranje kvaliteta ili akreditaciju.

Više informacija o samom konkursu, načinu podnošenja prijave, konkursnim formularima i mogućnostima učešća pojedinačnih institucija dostupno je na sledećem linku.

Izvor:erasmusplus.rs

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…