Otvoren konkurs Srpskog filantropskog foruma za podršku inicijativama dobročinstva

Foto: Dijalog Net

Beograd – Srpski filantropski forum pokrenuo je konkurs za podršku organizacijama civilnog društva u prikupljanju sredstava za inicijative koje će podstaći unapređenje kvaliteta obrazovanja i promociju aktivizma, solidarnosti i filantropije.

Izvršni direktor Foruma Veran Matić poručio je da je jedan od ciljeva ove akcije da poboljša saradnju zajednice i škola.

Matić je istakao da smo do sada imali zatvorene sisteme i jako malo međusektorske saradnje koja se svodila na formu.

Ovim putem mi želimo da aktiviramo nevladine organizacije, koje se već na neki način bave filantropijom da obrate pažnju i u svoje akcije uključe škole“, rekao je Matić.

Pored Matića, na konferenciju su se obratili i urednica kulturnog programa Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” iz Zrenjanina Jelena Đorđević Perc, kao i dobitnica priznanja „Svedočanstvo o dobrotiSuzana Stanković Čikić, majka Andrije Čikića, dečaka ubijenog u OŠ “Vladislav Ribnikar”.

Čikić je poručila da o dobroti nije dovoljno samo govoriti već je potrebno i da se ona svakodnevno čini.

Moderno vreme nosi neke nove vrednosti, ali to ne znači da ne treba da negujemo i one iskonske poput empatije i humanosti. Mi roditelji stradale dece iz Ribnikara i Malog Orašja izgubili smo ono najvrednije, ali to ne znači da treba da prestanemo da činimo dobro”, poručila je Čikić.

Srpski filantropski forum ovaj konkurs sprovodi u okviru Nacionalnog dana davanja koji je pokrenut 2018. godine.

Na konkurs se mogu prijaviti organizacije civilnog društva, zajedno sa partnerskim osnovnim ili srednjim školama, sa kojima će zajedno raditi na realizaciji aktivnosti koje neguju i promovišu aktivizam, empatiju i solidarnost, dobročinstvo i okupljaju građane i biznis zajednicu oko unapređenja uslova za obrazovanje dece i mladih.

Konkurs će trajati do 20. novembra, a rezultati će biti poznati najkasnije 30. novembra.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…