1. Početna
  2. Kultura
  3. Književnost
  4. Otvoren konkurs Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga

Otvoren konkurs Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga

Arhipelag

Beograd, 20. aprila 2022. – Arhipelag je povodom 15 godina od osnivanja raspisao konkurs za najbolju fotografiju na temu Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga.

Konkurs je otvoren do do 6. maja.

Arhipelag poziva čitaoce da pošalju nove ili neobjavljene fotografije nekog od svakodnevnih trenutaka provedenih s nekom od knjiga Arhipelaga.

U obzir dolazi fotografija s bilo kojom knjigom Arhipelaga objavljenom u proteklih 15 godina. Čitanje je priča za svaki dan, a dobre knjige su često najbolji deo naše svakodnevice. Pozivamo čitaoce da zajednički ovekovečimo neke od takvih trenutaka i da ih sačuvamo za nas i druge, zajedno s knjigama koje čitamo i preporučujemo„, kažu u Arhipelagu.

Zainteresovani čitaoci mogu poslati fotografije u JPG formatu, minimalne veličine 500 piksela i maksimalne veličine do 5 MB na e-mail: price@arhipelag.rs ili na adrese naloga Arhipelaga na društvenim mrežama Tviter i Fejsbuk.

Fotografske tehnike, kao i izbor knjiga Arhipelaga koje će biti predstavljene na fotografijama su slobodni. Jedan autor može poslati na konkurs najviše pet fotografija. Zajedno s fotografijom s kojom konkuriše, autor treba da pošalje naziv fotografije i svoje kontakt podatke. U obzir će biti uzete samo fotografije koje ranije nisu objavljivane.

Odluku o najboljim fotografijama doneće stručni žiri koji sačinjavaju poznati fotografi, pisci i dizajneri.

Odluka će biti objavljena 15. maja, na dan kada je pre 15 godina osnovana Izdavačka kuća Arhipelag.

Tri najbolje fotografije biće nagrađene knjigama u izdanju Arhipelaga. Autor najbolje fotografije dobiće pet knjiga iz Arhipelagove edicije Zlatno runo. Dobitnik druge nagrade dobiće četiri knjige iz edicije 100 slovenskih romana, dok će dobitnik treće nagrade dobiti tri knjige iz edicije Znakovi.

Odabrane fotografije Arhipelag će objaviti u partnerskim medijima, u Arhipelag magazinu, na svom sajtu, kao i na svojim nalozima na društvenim mrežama.

Nagrade za Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga biće uručene dobitnicima do kraja maja.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…