Otvoren je konkurs za književne prevode

prevođenje

 Beograd, 28. mart 2018. – Ovogodišnji poziv Konkursa za književne prevode otvoren je u dve kategorije i traje do 23. maja 2018. godine, saopštava Kultura Desk Srbija.

Konkurs pruža priliku izdavačima i izdavačkim kućama za prevođenje književnih dela s jednog na drugi zvanično priznati evropski jezik.

Cilj konkursa je podrška kulturnom i jezičkom diverzitetu u Evropi, promocija transnacionalne cirkulacije visoko kvalitetne književnosti, kao i unapređenje pristupa književnim delima, tako da mogu dopreti do nove publike.

Dozvoljeni troškovi uključuju prevođenje, produkciju i promociju evropske fikcije, novela, kratkih priča, dečije fikcije, stripova/grafičkih novela, poezije i drame. Posebno se podržavaju prevodi knjiga čiji su autori dobili Nagradu Evropske unije za književnost.

Kultura Desk Srbija ukazuje zainteresovanima za konkurisanje da pažljivo pročitaju raspis konkursa i vodič za konkursanje, pročitaju o tehničkim koracima pri konkurisanju kako bi upešno poslali vašu aplikaciju, kao i da pogledaju koji projekti su ostvarili podršku u prethodnim godinama, a još dosta korisnih informacija zainteresovani mogu dobijati ako se prijave na newsletter.

Podsećamo, Kultura Desk Srbija daje besplatne savete i podršku izdavačima i izdavačkim kućama iz Srbije.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…