1. Početna
  2. Društvo
  3. Pravosuđe
  4. Osuda napada na člana pregovaračkog tima AKS

Osuda napada na člana pregovaračkog tima AKS

Skupština Advokatske komore Srbije (AKS) izdala je danas Rezoluciju kojom je osudila demoliranje kuće u blizini Novog Sada advokata Tanje Arsić, koja je i član pregovaračkog tima advokature sa Ministarstvom pravde.

AKS napominje da ne implicira da postoji bilo kakav drugi osnov za taj čin osim vandalskog ponašanja, navodi se u saopštenju te komore.

U rezoluciji se ističe da će AKS zaštititi na svaki zakonom predviđen način sve svoje članove, advokate i advokatske pripravnike, od takvih ili sličnih napada, koje će smatrati atakom na celokupnu profesiju „koja predstavlja životni poziv i opredeljenje za ostvarenje uzvišenog idala pravde i pravičnosti“.

Ovaj i svaki budući napad, ukoliko do njega dode, samo još više učvršćuje volju advokature da istraje do krajnjeg ostvarenja svojih ciljeva, a u interesu zaštite ljudskih prava svih građana Srbije i vladavine prava, navodi se u rezoluciji.

Skupština AKS takođe insistira da državni organi u što kraćem roku pronađu počinioce ovog gnusnog napada i protiv njih preduzme sve zakonom predviđene mere.

Na kući Arsićeve u noći između subote i nedelje razbijena su prilazna staza, terasa, solarni paneli, prozori i drugo.

Skupština AKS danas odlučuje o nastavku protesta.

Izvor: Tanjug

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…