Osnovano prvo udruženje Roma preduzetnika u Srbiji

partnerstvo

Niš, 14. avgust 2020. – Sa ciljem pružanja pomoći romskim preduzetnicima formirano je prvo udruženje Roma preduzetnika u Srbiji.

Zainteresovani za članstvo u ovom udruženju mogu se prijavivti preko telefona 061/6580-983, e-maila na rediserbia@redi-ngo.eu navodeći ime i prezime, broj telefona i vrstu delatnosti koju obavlja potencijalni član/ica ili popunjavanjem prijavnog formulara.

REDI (Roma Entrepreneurship Development Initiative) je inicijator formiranja ovog udruženja i namerava da romskim preduzetnicima pruži priliku da jedinstveno istupaju i zalažu se za svoje poslovne interese.

Preduzetnici će, na ovaj način, povećati svoju konkurentnost i ostvariti svoje ekonomske ciljeve, kažu u ovom udruženju.

Udruženju mogu pristupiti registrovani i neregistrovani Romi preduzetnici, svaki građanin Srbije koji želi da sarađuje sa romskim preduzetnicima, Romi sakupljači sekundarnih sirovina i sezonski radnici u poljoprivredi i voćarstvu.

Zatim, vlasnici romskih kompanija za otpad i građevinski radnici, čistači i domaćice, a naročito se ohrabruju za pridruženje Udruženju Romkinje preduzetnice.

Kako je navedeno u saopštenju, novoformirano udruženje trudiće se da pruži podršku postojećim romskim preduzetnicima u njihovom poslovanju kao i u procesu legalizacije njihovih poslova.

Članstvom u udruženju dobija se pristup svim informacijama iz oblasti ekonomije i mogućnostima za preduzetnike (programi, aktivne mere zapošljavanja, bespovratna sredstva, državni podsticaji za podržavanje preduzetništva) i besplatna tehnička podrška, neophodna radi konkurisanja za ove mere.

Kako bi se ojačalo preduzetništvo i pružila podrška Romima u njihovim poslovnim idejama, udruženje će raditi na stvaranju partnerstva sa organizacijama, poslovnim udruženjima iz Srbije, navedeno je u saopštenju.

Članstvom u udruženju, svaki pojedinac/ka imaće koristi od tehničke podrške i ostvarivanja konkurentnosti na tržištu.

Pored toga, udruženje raditi na uspostavljanju saradnje sa međunarodnim donatorskim organizacijama, sa državnim i opštinskim institucijama, piše u saopštenju i dodaje se da će članovi imati priliku da poboljšaju svoje veštine i znanja učestvujući u edukativnim treninzima, prenosi Media&Reform centar Niš.
.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…