Opozicija u Nišu organizuje protest protiv promene vlasništva nad aerodromom

Aerodrom Konstantin Veliki Niš

Niš, 7 maj 2018. – Opozicione političke organizacije u Nišu pozvale su na protest protiv najavljene predaje vlasništva nad gradskim aerodromom "Konstantin Veliki" Vladi Srbije.

U saopštenju koje prenosi Nova stranka navodi da će protest biti održan ispred Skupštine grada Niša kada bude poznat datum sednice na kojoj će gradski odbornici odlučivati o promeni vlasništva nad aerodromom.

Opozicione stranke pozvale su i odbornike Srpske napredne stranke da umesto partijskih naloga "poslušaju jasan stav svojih sugrađana jer račune polažu upravo njima".

"Podržavamo odlučnost građanskih aktivista i organizacija u borbi protiv otimanja niškog aerodroma, kao i hrabre pojedince koji su u javnosti iznosili istinu potkrepljenu stručnim analizama. Pozdravljamo i stav da je političko delovanje jedino koje može dati rezultate u očuvanju interesa građana i u sprovođenju reformi sistema do dna urušenog od strane naprednjačke vlasti. Zato je važno da borbu zajedničkim snagama, na svim frontovima i sa našim sugrađanima, nastavimo na terenu na kojem je možemo i dobiti-političkom", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Saopštenje su potpisale Demokratska stranka, Dosta je bilo, Dveri, Levica Srbije, Narodna stranka, Niška inicijativa, Nova stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Socijaldemokratska stranka.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…