Onlajn predavanja o Agendi 2030 i ciljevima održivog razvoja u oblasti zaštite životne sredine

Agenda 2030

Beograd, 01. avgust 2022. – Beogradska otvorena škola je, u okviru Platforme „Održivi razvoj za sve“ izradila seriju onlajn predavanja o Agendi 2030 i ciljevima održivog razvoja iz oblasti zaštite životne sredine.

Platforma za opštedruštveni dijalog “Održivi razvoj za sve” omogućava uspostavljanje široke diskusije među najznačajnijim nedržavnim akterima u Srbiji, poput civilnog društva, korporativnog sektora, akademske i istraživačke zajednice, profesionalnih udruženja, medija i građana, o usklađivanju razvojnih prioriteta Srbije sa ciljevima sadržanim u Agendi za održivi razvoj 2030.

To su ciljevi koji nam govore o tome kako da zaustavimo galopirajuće posledice klimatskih promena, kako da održimo reke, mora i okeane plavim i na koji način da prestanemo da uzimamo od prirode više nego što možemo da joj vratimo.

Informišite se o Agendi i njenim principima o zaštiti životne sredine, kroz osam video lekcija koje pokrivaju sledeće ciljeve: 6 – čista voda i sanitarni uslovi7 – Dostupna i obnovljiva energija11 – Održivi gradovi i zajednice12 – Odgovorna potrošnja i proizvodnja13 – Akcija za klimu14 – Život pod vodom15 – Život na kopnu.

Ukoliko vas neka tema dovoljno zainteresuje možete preuzeti i dodatnu skriptu za učenje koja vam pruža mogućnost za još nekoliko sati ozbiljnog čitanja.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…