Omogućena elektronska prijava vršnjačkog nasilja na platformi „Čuvam te“

Foto: cuvamte.gov.rs

Beograd – Vršnjačko nasilje u Srbiji od danas može da se prijavi i elektronski i to na platformi „Čuvam te„.

Kako je rečeno na predstavljanju platforme u Kancelariji  za E-upravu Vlade Srbije roditelji i deca će popunjavanjem formulara na ovoj platformi koja se sastoji od 10 koraka moći da prijave nasilje.

Kako je istaknuto, to mogu da urade anonimno, ali i da se predstave, a takođe moći će da prate postupanje po njihovoj prijavi.

Oni koji prijave nasilje anonimno moraće da zapamte broj prijave kako bi pratili postupanje, a oni koji su se prilikom pristupanja predstavili  dobiće informacije na e-mail adresu.

Ministar  informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović je istakao da je cilj pokretanja ove platforme da se građanima omogući da na jednostavan način prijave nasilje i da na transparentan način prate postupanje nadležnih institucija po njihovoj prijavi.

Zahvaljujući nacionalnoj platformi ‘Čuvam te‘ imaćemo uvid u efikasnost postupanja svake ustanove gde se čeka na postupanje, a kroz vreme i analize koje su donele pozitivne rezultate ili nisu„, rekao je Jovanović.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…