Oktobar mesec pristupačnosti

Priključite se online volonterskoj akciji. Posvetite nekoliko sati svog vremena u oktobru i doprinesite mapiranju pristupačnih i nepristupačnih objekata u Srbiji na www.mapapristupacnosti.rs!

Od 1. do 31. oktobra 2015. Vaš rad će pomoći da postojeća baza podataka i sama Mapa dobiju novi izgled i više funckionalnosti. Tokom rada ćete se upoznati sa time šta u stvari znači pristupačnost i koji su njeni bitni elementi.

Jedino što je potrebno za ovu akciju je e-mail adresa, internet konekcija, računar i nekoliko sati vremena, raspoređenih na mesec dana.

Priključite se akciji popunjavanjem formulara na ovoj strani  i u roku od nekoliko dana dobićete detaljna uputstva!

Mapa je projekat Udruženja za reviziju pristupačnosti koji je započet 2011. godine i konstantno se unapređuje vizuelno, funkcionalno i novim sadržajem – sopstvenim i donatorskim sredstvima. Cilj  je da Mapa pristupačnosti, osim što predstavlja osnov za stalno praćenje stanja u ovoj oblasti, istovremeno promoviše i primere dobre prakse.

Podaci o pristupačnosti javnih objekata i javnih površina dobijeni su od korisnika i korisnica Mape kao i od jedinica lokalne samouprave, državnih organa i drugih organa javne vlasti u saradnji sa Zaštitnikom građana.

Priključite se akciji popunjavanjem formulara i u roku od nekoliko dana dobićete detaljna uputstva.

Izvor: Udruženje za reviziju pristupačnosti

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…