1. Početna
  2. Borba protiv korupcije
  3. Okončan postupak po tužbi Ljubomira Jacića, presuda 6. novembra

Okončan postupak po tužbi Ljubomira Jacića, presuda 6. novembra

sudijski čekić

Požarevac, 30. oktobar 2018. – Održano je poslednje ročište u parničnom postupku po tužbi građanina Ljubomira Jacića protiv Grada Požarevca.

Ljubomir Jacić tužbom protiv Grada Požarevca traži da se poništi rešenje o obrazovanju komisije za praćenje Lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije (LAP).

Postupak je trebalo da se završi 4.septembra, ali je u dva navrata produžavan.

U poslednjem navratu jer je zakonski zastupnik Grada Požarevca zatražio da sud pribavi izveštaj o tome da li su  sudijski pomoćnici Ankica Hinić i Dalibor Lončar zatražili pisanu saglasnost predsednika Osnovnog suda u Požarevcu za rad u komisiji za izradu LAP-a (Lončar), odnosno komisiji za izbor članova tela za praćenje primene LAP-a.

Izveštaj je u svojstvu dokaza danas pročitan i ispostavilo se da ne postoje pisane saglasnosti predsednika suda da ovi službenici suda budu i članovi navedenih komisija.

U svojstvu svedoka danas je saslušan odbornik Zvonimir Blagojević.

On je rekao da odbornici skupštine grada prilikom izjašnjavanja za članove LAF-a nisu pred sobom imali dokumentaciju na osnovu kojih kriterijuma i merila su ti članovi predloženi.

On je naveo da je na skupštini izneo stav da proces izbora LAF-a u Požarevcu nije bio transparentan, kao i da nije dobio adekvatan odgovor zbog čega je za LAF predloženo troje, a ne 5 kandidata.

Rekao je i da mu je bilo neobično da Jacić i još jedan kandidat koje je od ranije poznavao, pa i po njihovom radu u srodnim telima i aktivnostima usmerenim na ukazivanje korupcije, nisu bili predloženi za članove požarevačkog LAF-a.

Blagojević je rekao i da kao odbornik nema nikakve informacije o aktivnostima požarevačkog LAF-a, kao i da od ranije ima nezvanična saznanja da je predsednik tog tela, Dalibor Lončar podneo ostavku.

Glavna rasprava je okončana i presuda bi trebalo da bude doneta narednog utorka, prenosi Radio Boom 93.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…