1. Početna
  2. Društvo
  3. Oko 90 procenata sudija i tužilaca nezadovoljno materijalnim položajem

Oko 90 procenata sudija i tužilaca nezadovoljno materijalnim položajem

sudijski čekić

Beograd, 2. oktobar 2017. (AKPA) – "Rado bih nosio togu" odgovorilo je 48,28 odsto anketiranih sudija na jedno od pitanja  istraživanja Alumni kluba Pravosudne akademije (AKPA).

Kako navode iz AKPA istraživanje se odnosilo na pitanja o radnoj opterećenosti, materijalnom položaju i napredovanju u karijeri nosilaca pravosudnih funkcija u Srbiji i sprovedeno je među 1.218 sudija (oko 45 odsto svih sudija) i 385 tužilaca.

Nezadovoljstvo svojim trenutnim primanjima iskazalo je 89 odsto anketiranih sudija i 87 odsto tužilaca, smatrajući da njima ne mogu materijalno da obezbede svoje porodice.

AKPA će anonimne odgovore sudija i tužilaca na pitanja koja se odnose na direktne i indirektne uslove koji utiču na kvalitet njihovog rada saopštiti sredinom oktobra, nakon kompletne obrade rezultata istraživanja.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…