1. Početna
  2. Društvo
  3. OEBS produžio mandat Dunji Mijatović na godinu dana

OEBS produžio mandat Dunji Mijatović na godinu dana

Dunja Mijatović

Predsedavaći OEBS-a i nemački ministar spoljnih poslova Frank Valter Štajnmajer pozdravio je  odluku Ministarskog saveta OEBS-a da produži mandat predstavnici OEBS-a za slobodu medija Dunji Mijatović na godinu dana.

Dunja Mijatović je posvećeni i neumorni zagovornik promocije i zaštite sloboe izražavanja u slobodnim medijima u regionu OEBS-a i ivan njega – izjavio je  Štajnmajer .

Naglasio je da je u ovim vremenima sukoba i kriza, snažan i nezavisan glas, koji čvrsto poštuje princip slobode medija, bitniji nego ikada.

Mijatović je preuzela dužnost predstavnice OEBS-a za slobodu medija u martu 2010. i imenovana je na novi trogodišnji mandat 2013. godine.

Želeo bih da se zahvalim Dunji Mijatović za njen sjajni nastup tokom poslednjih šest godina i njenu spremnost da nastavi ovaj zahtevan rad – izjavio je Štajnmajer .

On je pozvao sve države članice OEBS-a da podrže predstavnicu za slobodu medija u njenim naporima da ispuni svoj značajan mandat nadziranja medijskih sloboda u okviru sistema ranog upozoravanja i pomaganja državama članicama OEBS-a da ispune svoje obaveze na polju slobode izražavanja i slobodnih medija.

Izvor: avaz.ba/nuns.rs

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…