1. Početna
  2. Vesti
  3. Održano takmičenje „Besede u Zoranu čast“

Održano takmičenje „Besede u Zoranu čast“

dr Zoran Đinđić, predsednik Vlade Republike Srbije

Demokratska stranka, Fondacija dr Zoran Đinđić i Fondacija Fridrih Ebert Štiftung organizovali su u beogradskom Pan Teatru 11. takmičenje u besedništvu "Besede u Zoranovu čast".

Takmičenje je organizovano u znak sećanja na prvog demokratskog premijera Srbije, sa temom "Znanje je moć. Ako je neznanje moć, posledice su teške".

Kvalitet besede, originalnost izvođenja deset učesnika, jasnost poruke i reakciju publike ocenjivao je petočlani stručni žiri.

U žiriju su bili Nada Kolundžija, članica političkog saveta DS, Slobodan Milosavljević, član upravnog odbora Fondacije dr Zoran Đinđić, Olivera Viktorović, glumica, Gorica Mojović, savetnica predsednika DS za kulturu i Tatjana Mandić Rigonat, rediteljka.

Osim unapređivanja veština besedništva, takmičenje promoviše vrednosti moderne i evropske Srbije koju je, kako je rečeno, definisao upravo Zoran Đinđić. 

Finalno takmičenje biće održano 12. marta u Beogradu.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…