1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. Održana protestna šetnja povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića

Održana protestna šetnja povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića

Nas je ipak više

Beograd, 16. januar 2019. – Učesnici protestne šetnje za lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića upalili su na Trgu Slavija sveće i svetla na mobilnim telefonima, povodom godišnjice tog nerazjašnjenog ubistva.

Građani ne nose transparente, šetaju u tišini, a kolona koju predvode predstavnici Lokalnog fronta koji su od 12. januara iz Kraljeva pešačili do Beograda, proteže od Trga Slavije do Palate "Beograd".

Predstavnici Lokalnog fronta nose veliki transparent na kome piše "Nas je ipak više", a u potpisu "Počelo je" i "Jedan od pet miliona".

Među okupljenima su neki od članova Ivanovićeve porodice, kao i predstavnici opozicionih političkih stranaka Boris Tadić, Zoran Živković, Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Dušan Petrović, Dragan Šutanovac, Pavle Grbović, Saša Radulović.

Glumac Branislav Trifunović izjavio je večeras da se godinu dana ne zna ko je ubio lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića 16. januara 2018, kao ni ko je izgovorio "smaknite ga", ali je ocenio da je to političko ubistvo.

Trifunović je na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu kazao da su se građani i porodica Olivera Ivanovića okupili da prošetaju do Hrama Svetog Save u čast "čoveka koji je mislio svojom glavom i borio se za mir za mir i zajednički život Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji".

"Godinu dana kasnije ne zna se ko ga je likvidirao i ko je izgovorio 'smaknite ga', samo smo dobili informacije ko nije", rekao je Trifunović i ocenio da je u pitanju političko ubistvo.

On je pročitao neke od izjava Ivanovića i dodao da građani večeras šetaju u čast Olivera Ivanovića i žele da pokažu ono što je Ivanović izjavio, a to je "nas je ipak više".

Protestna šetnja krenula je sa platoa Filozofskog fakulteta ka Terazijama, odakle će Ulicom kralja Milana ići do Trga Slavija, a potom Bulevarom Oslobođenja do Hrama Svetog Save.

Šetnju je organizovala grupa "Jedan od pet miliona Stop krvavim košuljama" koja subotom organizuje proteste u Beogradu.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred prostorija GI SDP u Kosovskoj Mitrovici, a javnost i dalje nije obaveštena da li je postignut napredak u istrazi tog slučaja.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…