1. Početna
  2. Društvo
  3. Odbor za kulturu i informisanje bez kvoruma

Odbor za kulturu i informisanje bez kvoruma

Narodna skupština Republike Srbije

Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje nije danas imao kvorum za raspravu o razmatranju prigovora na proces odlučivanja o listi kandidata za izbor članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije.

Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje nije danas imao kvorum za raspravu o razmatranju prigovora na proces odlučivanja o listi kandidata za izbor članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije.

Na dnevnom redu sednice bilo je razmatranje prigovora udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i slobode dece na proces odlučivanja o listi kandidata za izbor članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije.

Predsednica tog skupštinskog tela Vesna Marjanović rekla je da ne postoji kvorum za rad, da su joj poslanici iz SNS rekli da su veoma zauzeti i da ne mogu da prisustvuju, a da nisu predložili drugi termin za održavanje sednice.

"Rokovi ističu i po zakonu smo dužni da donosimo relevatne odluke kada je izbor članova REM-a u pitanju. Nastupila je kriza u radu Odbora i nadam se da ćemo uspeti da je prevaziđemo", rekla je Marjanović, koja je novu sednicu zakazala za 16. decembar.

Ona je novinarima u parlamentu rekla da je Odbor na prethodnoj sednici, održanoj 11. decembra, kada su članovi podržali predlog poslanice Dušice Stojković (SNS) da se glasanje o predlogu kandidata za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije ispred nevladinih organizacija ponovi, grubo prekršio Ustav i Zakon o elektronskim medijima.

"Bez ikakve potrebe većina poslanika SNS donela je odluku o ponavljanju glasanja koje je uvidom u stenograme bilo regularno", rekla je Marjanović, dodajući da je ta odluka doneta preuranjeno, na osnovu delimične dokuementacije i prigovora samo jednog dela učesnika.

Marjanović je dodala da tu odluku neće potpisati.

Izvor: Tanjug

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…