Od 11. do 14. jula Sombor epicentar filmske umetnosti

Foto: facebook.com/kulturnicentarsombor

Sombor – Šesti Somborski filmski festival biće održan od 11. do 14. jula u organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić” Sombor.

Program ovogodišnjeg festivala činiće domaći i filmovi iz regiona koji su u prethodnoj godini izazivali veliko interesovanje publike.

Program će biti podeljen u četiri selekcije: Glavni takmičarski program, Selekcija filmova mladih autora, Panorama slovenačkog filma i Kad bi Sombor bio Holivud.

Predfestivalski program biće održan dan pred početak festivala, u sredu, 10. jula projekcijom filma „Imaginary friends“ i izložbom fotografija „Bata u 90 slika“ u Kulturnom centru „Laza Kostić“.

Slogan ovogodišnjeg festivala je „Nije lako kad si mlad“, a selektor programa je Dejan Dabić.

Ksenija Janković, direktorica Kulturnog centra „Laza Kostić” i Somborskog filmskog festivala je povodom novog izdanja rekla:

Prošle godine smo proslavili mali jubilej našeg festivala, a ove godine želimo da nastavimo rast i istovremeno krenemo u novim smerovima. Naš cilj je da ovaj festival, koja je doživeo veliku ekspanziju, vratimo na prvobitnu zamisao, a to je da on postane smotra filmova iz panonskih i podunavskih regija i zamalja. Ovogodišnji prateći sadržaji zavidno će upotpuniti glavni program. Pored razgovora o filmovima koji su postali tradicija festivala, imaćemo priliku da kroz promocije knjiga razotkrijemo i nove književne ideje filmskog izraza. Sve ovo će ukazati na to koliko je Sombor plodna sredina kontinuiranog razvoja filmske umetnosti. Čast mi je što sam predvodnik ovog projekta i sa radošću vas pozivam, zajedno sa svojim saradnicima, da budete deo ovogodišnjeg šestog izdanja Somborskog filmskog festivala”.

Pored filmskih ostvarenja, posetioci festivala će moći da uživaju i u pratećem programu, u okviru kojeg će se održati promocije knjiga i radionice. Nakon svečanog zatvaranja festivala i dodele nagrade biće održan koncert filmske muzike u izvedbi glumice Mine Lazarević.

Filmovi i prateći programi će se održavati u prelepim somborskim ambijentima kao što su Atrijum Gradske kuće, Kabare Narodnog pozorišta Sombor, Bašta Des Art, Dvorište Gradskog muzeja Sombor i u Svečana sala Županije.

Ulaz na sve programe Somborskog filmskog festivala je besplatan.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…