Obradović za CINS: Moja je odluka da se ne pojavljujem u medijima

Aleksandar Obradović

Beograd, 06. mart 2020. – „Zašto nema mene u medijima, to je moja odluka, a zašto Krušika i afera Jovanjice nema, odjednom je to stalo, ja ne znam pravi odgovor na to pitanje”, kaže za CINS uzbunjivač iz fabrike Krušik.

Podsećamo da je  CINS uradio i priču o priči Aleksandra Obradovića.

Protiv Aleksandra Obradovića se od septembra 2019. vodi istraga zbog sumnji na odavanje poslovne tajne.

Više javno tužilaštvo u Beogradu i dalje istražuje slučaj uzbunjivača Aleksandra Obradovića koji je u javnost izneo niz tvrdnji o zloupotrebama u poslovanju fabrike namenske industrije Krušik.

Obradović u razgovoru za Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) kaže da od 20. septembra 2019, kada je dao izjavu zameniku javnog tužioca, postupak stoji u mestu.

Nikakavih novih informacija niti imam niti znam šta će se desiti. Sva ta dokumentacija je sada na veštačenju na Vojnotehničkom institutu”, ističe Obradović dodajući da ga u tužilaštvu ni nakon pet meseci nisu saslušali.

Odlučio je da se manje pojavljuje u medijima jer je sve što ima da kaže o temi Krušik već rekao.

Ostalo mi je malo nejasno kako su odjednom sve afere nestale, kao da su ugašene na dugme. Nema više priče oko Jovanjice, nema više spominjanja dešavanja u namenskoj industriji, pogibije gospođe u Doljevcu, plagijata. Sve je odjednom utihnulo, sve teme su zamenile litije u Crnoj Gori, korona virus, izbori, trvljenja u opoziciji”.

Tekst Jovane Tomić, u celosti, možete pročitati na sajtu CINS-a.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…