Objavljena knjiga Ivan Ivanjija „Bilo jednom u Jugoslaviji“

Foto: Dijalog Net

Beograd – U svojoj testamentarnoj knjizi „Bilo jednom u Jugoslaviji“ pisac Ivan Ivanji (1929-2024) nudi dragoceno svedočanstvo o prošlim vremenima, izvan uobičajenih obrazaca, saopštila je izdavačka kuća Laguna.

Svoje prisustvo na raznim istorijskim poprištima Ivanji koristi  kako bi osvetlio događaje i ličnosti „na način na koji je retko ko mogao„, navela je Laguna.

Ivanji donosi jedinstvenu perspektivu na Jugoslaviju, ključne figure tog doba poput Ota Bihaljija Merina, Branka Ćopića, Ive Andrića i Ivana Stambolića„, istaknuto je u saopštenju.

Kako je navedeno, kroz priče Ivanjijasaznajemo detalje o intimnim razgovorima sa Titom, koji nisu bili političke prirode već su otkrivali njegovu ličnu stranu, poput brige za psa„.

Takođe, dobijamo uvid u privatne anegdote o Krleži i drugim znamenitim ličnostima. Ivanji ne samo da prenosi istorijske činjenice već stvara živopisnu sliku o zemlji koja je nekada postojala„, saopštila je Laguna.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…