Objavljena biografija Dženis Džoplin

Dženis Džoplin

Beograd, 03. novembar 2020. –  Intimna biografija o čuvenoj rok pevačici Dženis Džoplin „Dženis: Njen život i muzika“ autorke Holi Džordž-Voren objavljena je u izdanju “Lagune”, u prevodu Gorana Skrobonje.

Knjiga je u prodaji u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari Delfi i na sajtu Lagune.

Muzičarka je ušla u rok legendu kao drska, strastvena duša osuđena na propast zbog bola koji je stvorio jedan od najizuzetnijih glasova u istoriji roka, ali na stranicama nove knjige autorka donosi jasan i dubok uvid u život žene koja nije bila definisana samo patnjom.

Dženis je bila perfekcionista – strastvena, predana, obrazovana muzičarka koja je rođena sa talentom, ali je i vredno radila na njegovom razvoju.

Pomerala je granice pola i seksualnosti mnogo pre nego što je to bilo društveno prihvatljivo, bila je osetljiva i željna da se uda i skrasi – ali nije mogla, ili nije htela.

Imala je težnju da ode iz Teksasa, ali nikad nije bila u stanju da sasvim pobegne.

Kako smatra prevodilac Skrobonja, biografija Džoplin, spisateljice Holi Džordž Voren, donosi detaljnu, slojevitu priču o umetnici kojoj je bilo suđeno da uspe, i koja nas je napustila prerano, baš u trenucima kada se činilo da će uspeti da se izbori sa tim ogromnim uspehom.

On dodaje kako je Džordž Voren imala pristup kompletnoj dokumentaciji kao i članovima porodice i bivšim saradnicima velike pevačice, što je izuzetna privilegija.

Koliko god mislili da znamo sve o Dženis, pronaći ćemo u ovoj knjizi nove zanimljivosti i pojedinosti i upotpuniti sliku o Džoplinovoj koja je postala idol brojnih generacija ljubitelja roka, bluza i soula“, ističe Skrobonja.

Biografija „Dženis: Njen život i muzika“ predstavlja pevačicu kao kraljicu rokenrola, autorku hitova “Maybe”, “Mercedes Benz”, komplikovanu buntovnicu, muzičku predvodnicu koja je kršila pravila, kompleksan portret izuzetne umetnice koja je konačno dobila biografiju kakvu zaslužuje.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…

Film, Kultura

Filmart raspisao tri konkursa za Interakciju 2024.

_______
Požega – Nezavisni filmski centar Filmart iz Požege je, povodom održavanja Interakcije 2024, raspisao konkurse za učešće u devetnaestom Studentskom filmskom kampu, na dvanaestom izdanju Radionice dokumentarnog filma, kao i…