1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Objavljen Vodič za stanare kroz Zakon o stanovanju

Objavljen Vodič za stanare kroz Zakon o stanovanju

Vodič za stanare

Zrenjanin, 7. jul 2018. – Stupanjem na snagu Zakona o stanovanju i održavanju stambenih zgrada, građani su se suočili sa još jednim obimnim zakonom koji pred njih stavlja niz novih obaveza.

Zakonom o stanovanju i održavanju stambenih zgrada sistematizovana je oblast stambene politike, koja uključuje i pitanja upravljanja, korišćenja, održavanja zgrade, kao i njenih zajedničkih i posebnih delova, zatim, postupak iseljenja i preseljenja, stambene podrške, evidencije, ali i oblast održivog razvoja stanovanja, koja je do tada bila uređena sa više zakona.

Ovim zakonom država otvara nove mogućnosti za uplitanje privatnih preduzetničkih interesa (u sadejstvu sa partijskom kontrolom nad javnim institucijama) u svakodnevni život građana.

Zrenjaninski socijalni forum (ZSF) objavio je Vodič za stanare u nadi da će tako pomoći građanima da bolje upoznaju svoju stanarsku situaciju, da se bolje samoorganizuju i zaštite svoje interese i autonomiju.

Vodič za stanare možete preuzeti sa sajta Zrenjaninskog socijalnog foruma.

 

 

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…