Objavljen „Priručnik medijske pismenosti za roditelje“

tablet

Beograd, 04. maj 2022. – Program „Nova pismenost“ objavio je Priručnik medijske pismenosti za roditelje, koji pruža osnovna znanja o medijskoj pismenosti i srodnim temama.

Program „Nova pismenost“ sprovodi Propulsion uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a kreiran je u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja.

Pored toga, Priručnik sadrži i savete koji će roditeljima pomoći da nauče decu kako da pravilno i bezbedno koriste tehnologiju.

Kako je navedeno u saopštenju, istraživanje koje je sproveo Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) pokazuje da se 79 odsto mladih u Srbiji informiše putem društvenih mreža, dok influenseri utiču na čak 50 odsto dece od 12 do 14 godina.

Zbog toga je važno da pored toga što roditelj brine o tome koliko vremena dete provodi na mreži, usredsredi se i na to kako dete provodi vreme na mreži„, navedeno je.

Psiholog i jedna od autorki priručnika Ana Mirković kazala je da je taj priručnik kreiran tako da roditelji na jednostavan način mogu da pričaju sa svojom decom na temu medijske pismenosti, internet nasilja, stereotipa, predrasuda i drugih tema.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…