Objavljen kalendar javnih konkursa za 2018. godinu

kalendar

Beograd, 13. mart 2018. –  Objavljen je novi Kalendar javnih konkursa za finansiranje projekata i programa udruženja i drugih organizacija civilnog društva iz sredstava budžeta Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom, cilj izrade Kalendara javnih konkursa je blagovremeno i kontinuirano obaveštavanje udruženja i drugih organizacija civilnog društva o planiranim javnim konkursima radi blagovremene pripreme predloga projekata i programa.

Pored toga, cilj izrade Kalendara je povećanje vidljivosti javnih konkursa za finansiranje projekata i programa organizacija civilnog društva od strane organa uprave, kao i povećanje broja potencijalnih korisnika finansijskih sredstava iz budžeta Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Kalendar javnih konkursa za 2018. godinu sačinjen je na osnovu podataka koje je Kancelariji dostavilo 40 organa državne i pokrajinske uprave uz napomenu da organi koji raspisuju konkurse zadržavaju pravo da iste menjaju u skladu sa svojim mogućnostima i potrebama.

Pored Kalendara javnih konkursa za 2018. godinu, koji je šesti po redu koji je Kancelarija izradila, sugerišemo organizacijama civilnog društva da izvore finansiranja mogu pronaći korišćenjem Vodiča kroz potencijalne izvore finansiranja, čije je unapređeno izdanje objavljeno 2017. godine u saradnji Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, Ministarstvom za evropske integracije i Građanskim inicijativama.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…