O smeni generalne sekretarke Skupštine Srbije na prvoj narednoj sednici

Svetislava Bulajić

Beograd, 7. februar 2018. – Agencija za borbu protiv korupcije dostavila je predsednici Skupštine Srbije predlog za razrešenje generalne sekretarke Skupštine Svetislave Bulajić, a pošto je to drugostepena odluka, parlament je obavezan da po njoj postupi u roku od 60 dana.

Predlog Agencije u Skupštinu Srbije stigao je u utorak, a kako je za izdanje dnevnog lista "Politika" rečeno u kabinetu predsednice Skupštine, po predlogu će biti postupljeno na prvoj narednoj sednici.

Agencija je predložila razrešenje jer je Bulajić protivzakonito samu sebe slala na službena putovanja u inostranstvo i naplaćivala dnevnice, a sama sebi je obračunavala i prekovremeni rad.

Kako piše "Politika", u dokumentu Agencije, u koji je taj list imao uvid, Bulajić je sebe "slala" na put u Istanbul, Kijev, Edinburg i Varšavu, i naplatila dnevnice, a na ime prekovremenog rada naplatila 163.061 dinar.

Pošto Skupština Srbije vanredno zaseda, sednice se mogu zakazivati samo na zahtev Vlade ili trećine poslanika (84), ali o ovom pitanju Vlada Srbije ne može da traži sednicu. 

Prva sednica redovnog zasedanja trebalo bi da bude 1. marta.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…