NURDOR: „Pruži korak“ za izgradnju nove roditeljske kuće za decu obolelu od raka

Pruži korak

Novi Sad, 18. septembar 2019. – Volonteri Tamara i Bogdan kreću 19. septembra u novu šetnju od Niša do Beograda.

Ovom šetnjom,  oni “prodaju svoje korake” za izgradnju nove roditeljske kuće za porodice u kojima se deca bore protiv malignih bolesti.

Kako podseća 021, oni su pre dve godine, višednevnom šetnjom od Beograda do Niša, skupili ogromnu svotu novca „prodajući svoje korake“ društveno odgovornim kompanijama i pojedincima.

Nije teško probuditi dobro u ljudima. Ono je uvek tu, samo mu treba dati prostora i motivaciju da se pokaže. Osmislili smo ceo ovaj poduhvat kako bismo pokazali da svi zajedno možemo bolje, da ne postoji ništa snažnije od ljudi udruženih u dobro delo. Prethodna akcija ‘Pruži korak‘ pomogla je izgradnju dečje hemato-onkologije u Nišu sa tri miliona dinara, ove godine cilj nam je bar duplo više i u njega verujemo svim srcem i svakim korakom„, poručuju Tamara i Bogdan, prenosi 021.

Tamara za 021navodi da  ovog puta „postoji aplikacija pod nazivom ‘Pruži korak’, koju će bilo ko moći da preuzme sa App ili Play prodavnice, instalira i uključi, a funkcioniše kao pedometar”.

Ona navodi i da kada se jednom uključi aplikacija, ona broji sve korake i radi u pozadini, bez obzira na to gde se osoba nalazi.

Svi koraci koje napravite biće konvertovani u dinare i donirani NURDOR-u, a sva suma koja se bude prikupila biće donirana od strane društveno odgovornih kompanija, za ovu namenu„, kaže Tamara i dodaje da će aplikacija biti aktivna do 5. oktobra, prenosi 021.

Kao i uvek, NURDOR humanitarni SMS broj 1150 ostaje aktivan i na njega možete slati poruke sa sadržajem 1, a cena SMS-a je 100 dinara. Možete pomoći i uplatom na račun NURDOR-a: 170-30010715000-82, poziv na broj: 12345, svrha uplate: Pruži korak.

Sva dešavanja u okviru akcije ‘Pruži korak’ pratite i na 021.rs.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…