NUNS osudio „etiketiranje“ novinara portala Far i Južne vesti

NUNS
Foto: nuns.rs

Beograd – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je „etiketiranje“ novinara portala Far i Južne vesti koje je po navodima NUNS, predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov nazvao opozicionim jer „ne prenose realno stanje stvari“.

NUNS je u saopštenju upozorilo da po podacima iz baze NUNS-a, trećina napada, pretnji i pritisaka na novinare dolazi od nosilaca javnih funkcija.

Ponašanje političara prema novinarima dostiglo je kritičnu tačku. Nedavno su predstavnica OEBS-a za slobodu medija Tereza Ribeiro i šef Misije OEBS-a u Srbiji Jan Bratu izrazili zabrinutost zbog nasilja i pretnji novinarima u Srbiji„, stoji u saopštenju NUNS.

Kako su mediji ranije preneli, predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov izjavio je za lokalnu Televiziju Caribrod da su portali Far i Južne vesti opozicioni jer prenose „samo ono što njima odgovara„.

Da se razumemo nešto, ja se stvarno nerviram kad krenu novinari Far-a, Južnih vesti ili bilo kog opozicionog medija. To nije medij, da se razumemo, koji realno prenosi stanje stvari, prenosi samo ono što njima odgovara, dakle opozicioni medij„, rekao je Dimitrov.

Prethodno je portal Far iz Dimitrovgrada objavio tekst o sprovedenoj javnoj nabavci kojom je ta opština kupila polovni automobil Audi A6 a koju su komentarisali programski direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić i novinara portala Južne vesti, Ljubomir Filipov.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…