NUNS o Kaićevom sramnom propagandnom tekstu u službi režima

Beograd, 23. oktobar 2019.  – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je zaprepašćenje zbog teksta u kojem „samozvani medijski analitičar“ Ištvan Kaić iznosi najodvratnije uvrede o urednicima i novinarima TV N1, dnevnika Danas, nedeljnika NIN i mreže BIRN, dopisniku nemačkog Dojče vele i predsedniku NUNS. U saopštenju NUNS je osudio taj „do sada nezapamćeni napad…

NUNS

Beograd, 23. oktobar 2019.  – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je zaprepašćenje zbog teksta u kojem „samozvani medijski analitičar“ Ištvan Kaić iznosi najodvratnije uvrede o urednicima i novinarima TV N1, dnevnika Danas, nedeljnika NIN i mreže BIRN, dopisniku nemačkog Dojče vele i predsedniku NUNS.

U saopštenju NUNS je osudio taj „do sada nezapamćeni napad na ugledne novinare koji se proglašavaju za alkoholičare, narkomane i propalice„.

Udruženje je ocenilo da je „sramni tekst naložen iz vrhova vlasti sa ciljem da se javno targetiraju i diskredituju nezavisni mediji i novinari koji objektivno i kritički izveštavaju o masovnim zloupotrebama, korupciji i sprezi kriminogenih struktura sa vladajućom nomenklaturom„.

Predsednik NUNS Željko Bodrožić rekao je da su “sinhronizovane akcije protiv slobodnih novinara i medija sve su češće i žešće„, a da je Kaić u toj „organizovanoj grupi jedan od najagilnijih klevetnika i provokatora„.

Svoje uvrede i difamacije zasigurno neće moći da odbrani na sudu, ma koliko bio u službi režima„, naveo je Bodrožić.

Udruženje je ukazalo da je Kaić samo ponovio uvrede i neargumentovane optužbe koje su o kritičarima vlasti izgovarali nosioci vlasti, a pre svih Aleksandar Vučić i njegovi najbliži saradnici iz Srpske napredne stranke.

Prema NUNS, činjenica da su Kaićev tekst, objavljen juče ujutro na njegovom blogu, odmah „sinhronizovano“ preneli prorežimski mediji Pink, Informer i Srpski telegraf ukazuje na to da je Kaić samo „puki izvršilac najcrnje propagande i volje vlasti„.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…