NUNS: Konkurs za Program malih medijskih grantova

Konkurs NUNS
Foto: Dijalog Net

Beograd – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) objavilo je poziv za dostavljanje predloga projekata u okviru Programa malih medijskih grantova koji podržava Američka ambasada u Beogradu.

Poziv je otvoren do 30. novembra 2023. godine do 23:59 časova.

Cilj programa je pružanje podrške medijskim projektima koji imaju za cilj osnaživanje medija i demokratije u Srbiji.

Predlozi projekata treba da budu fokusirani na sledeće teme:

  • Podrška digitalnim platformama i onlajn medijima;
  • Promovisanje različitosti, jednakosti, inkluzije i pristupačnosti u medijskom prostoru Srbije;
  • Podrška slobodi medija i bezbednosti novinara.

Kako je navedeno u pozivu, odobreni projekti najranije počinju sa realizacijom od 15.12. 2023. godine, dok je očekivano trajanje projekata do 9 meseci.

Finansijska vrednost odobrenih projekata biće od 2,000 do 15,000 američkih dolara.

Pravo učešća na ovom pozivu imaju mediji, novinarska udruženja i asocijacije, organizacije civilnog društva (udruženja građana) i tink-tenkovi (ekspertske organizacije) i obrazovne ustanove.

Kako bi ušla u razmatranje svaka lokalna organizacija/medij mora biti registrovana na teritoriji Republike Srbije (Agencija za privredne registre – APR) naglašeno je u pozivu.

Zainteresovani za učešće svoja pitanja u vezi sa pozivom mogu poslati na mejl program@nuns.rs najkasnije do 25.11.2023. u 23:59.

Konkursna dokumentacija (aplikacioni formular i predlog budžeta) nalazi se na sajtu NUNS-a.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…