1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. NUNS: Brnabić grubo prekršila sva pravila ponašanja državnih funkcionera prema medijima

NUNS: Brnabić grubo prekršila sva pravila ponašanja državnih funkcionera prema medijima

Ana Brnabić

Beograd, 27. januar 2020. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je protestovalo zbog ponašanja premijerke Ane Brnabić prema profesionalnim i objektivnim medijima u Srbiji.

Komentarišući aktuelni problem u vezi sa prestankom emitovanja programa N1, Nova i Sportklub u kablovskim mrežama kojima direktno i indirektno upravlja državna kompanija Telekom Srbija, Brnabić je, gostojući na Pinku, optužila Televiziju N1 da je politička stranka.

NUNS ocenjuje da je tom izjavom premijerka grubo prekršila sva civilizovana, kulturna i demokratska pravila ponašanja državnih funkcionera prema medijima.

Takav pokušaj diskvalifikacije uglednog i profesionalnog medija zapravo je nastavak kontinuirane, a sada već i potpuno otvorene neprijateljske kampanje aktuelne vlasti prema objektivnom, kritičkom i nepotkupljivom novinarstvu, ocenio je NUNS.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…