Novinarske stipendije Jirži Dinstbir za akademsku 2020./2021. godinu

Jirži Distinbir

Prag, 05. avgust 2020. – Radio Slobodna Evropa i Ministarstvo spoljnih poslova Češke Republike raspisali su konkurs za novinarskih stipendija Jirži Dinstbir za akademsku 2020./2021. godinu.

Rok za prijavu je 11.8.2020.

Cilj stipendije je pomoć novinarima iz regiona Zapadnog Balkana da unaprede svoje veštine u svrhu promocije medijskog pluralizma i nezavisnosti.

Na konkurs se mogu prijaviti novinara iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Severne Makedonije, Crne Gore i Srbije. Odabrani kandidati će u dopisništvu Radija Slobodne Evrope u državi iz koje se prijavljuju provesti dve sedmice, a potom i šest meseci u glavnom sedištu ovog medija u Pragu, nakon čega će još mesec dana ponovo provesti u dopisništvu.

Program, između ostalog, podrazumeva i mentorsku podršku iskusnih profesionalaca Radija Slobodne Evrope, ali i samostalan rad.

Stipendija je nazvana u čast češkog novinara i političara Jiržija Dinstbira, sa namerom promovisanja nasleđa pravednijeg i otvorenijeg društa kroz novinarstvo.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…